Sinds 1943 zijn we kaarsendecorateurs van onder anderen Paaskaarsen, zodat we voor iedere parochie, gemeente of andere geloofsgemeenschap een liturgisch verantwoorde kaars kunnen maken. We zijn (als klein ambachtelijk atelier) marktleider in Europa als het gaat over handgemaakte versieringen in was. En daar zijn we trots op!

Voor de speciale Fryske Easterkears Pompeblêd 2021 verwijzen we naar deze pagina (klik hier) .

< vervolg tekst onderaan de pagina >

Bekijk onze catalogus voor alle ontwerpen!

Op deze pagina ziet u maar een greep uit onze nieuwste collectie Paaskaarsen, klik op de afbeelding hiernaast om onze catalogus met meer dan 140 verschillende versieringen voor de Paaskaars te downloaden.

Paaskaarsen 2021 A en B

U ziet hier de versieringen A en B voor de Paaskaars 2021.


Versiering A (wasreliëf met drukwerk): Emmaüsgangers, Kruis, Alpha-Omega en jaarband.

Het verhaal van de Emmaüsgangers  (Lukas 24 : 11 – 35) vindt plaats in de tijd die onmiddellijk volgde na de opstanding  van Christus. Twee volgelingen van Hem zijn onderweg naar het dorp Emmaüs.  Christus voegde zich bij hen, maar zij herkenden hem niet.

In Emmaüs aangekomen nodigden ze hem uit voor de maaltijd, in een herberg. Pas toen Christus het brood ging breken als bij het laatste avondmaal, herkenden zij hem. Hij verdween spoorslags.
Een prachtig ontwerp voor Pasen, het feest van de opstanding.


Versiering B (wasreliëf met drukwerk): De Levensboom, PX, Alpha-Omega en jaarband.

De Levensboom heeft in de Bijbel meerdere symbolische functies.
De christelijke Openbaring van Johannes noemt “een nieuwe hemel en een nieuwe aarde”, een heilige stad Jeruzalem die vanuit de hemel neerdaalt . In het midden van de stad stond een levensboom.
In Bijbelboek Spreuken staat de boom symbool voor Wijsheid.

Klik op de foto voor vergroting.

Paaskaars 2021 A en B
Verkoop Nederland uitsluitend via
Boca Kaarsen Groep.
We passen bij kaars A en B een nieuwe techniek toe! We bedrukken de paaskaars eerst met een full-colour achtergrond, dompelen de kaars daarna in de dompelketel zodat deze niet meer kan beschadigen. Daarna brengen we de wasreliëfs aan.
Paaskaars 2021 C en D
Verkoop Nederland uitsluitend via
Boca Kaarsen Groep.

Paaskaars 2021 C en D

En hier ziet u de versieringen C en D voor de Paaskaars 2021.


Versiering C (wasreliëf ): Beschermde Aarde, Kruis, Alpha-Omega en jaarband.

Deze versiering staat symbool voor de bescherming van God voor onze aarde, welke we momenteel zo enorm nodig hebben met de Corona-pandemie.

Het is het verlangen van iedereen dat Gods handen de Wereld zal behoeden voor  alle gevaren die nu zo dichtbij zijn gekomen, maar ook het vertrouwen dat Hij ons weer zal leiden naar betere tijden zoals beschreven in Psalm 138:8 .


Versiering D (wasreliëf ): Vissen en Druiven, Kruis, Alpha-Omega en jaarband.

Prachtig realistisch reliëf verwijzend naar o.a. de vijf broden en de twee vissen (Mt. 14: 15-17). Jezus keek naar de hemel en dankte God. Hij brak de broden in stukken en gaf deze aan zijn leerlingen. En zij gaven ze weer aan de mensen. Iedereen kon zoveel eten als hij wilde. Er bleef zelfs nog over: twaalf manden vol.
Maar ook Prediker 9:7 zegt: Geniet van het leven! Geniet van het brood dat je eet en van de wijn die je drinkt. Dat is wat God graag ziet.

Klik op de foto voor vergroting.