Sinds 1943 zijn we kaarsendecorateurs van onder anderen Paaskaarsen, zodat we voor iedere parochie, gemeente of andere geloofsgemeenschap een liturgisch verantwoorde kaars kunnen maken. We zijn (als klein ambachtelijk atelier) marktleider in Europa als het gaat over handgemaakte versieringen in was. En daar zijn we trots op! <vervolg tekst onderaan de pagina>

Bekijk onze catalogus voor alle ontwerpen!

Op deze pagina ziet u maar een greep uit onze nieuwste collectie Paaskaarsen, klik op de afbeelding hiernaast om onze catalogus met meer dan 140 verschillende versieringen voor de Paaskaars te downloaden.

Liefhebben 2021

Paaskaars 2021 Liefhebben

Het presenteren van de nieuwe paaskaarsversieringen 2021 zal nog even op zich laten wachten. In overleg met onze wederverkopers geldt er tot december een embargo op de presentatie in verband met “concurrentie-oogjes”.  De laatste jaren tonen we wel eerder een paaskaarsversiering welke niet voorkomt in de catalogus van onze wederverkopers.  We hebben ook nu weer een prachtig ontwerp voor de Paaskaars gemaakt.

Liefhebben, Johannes 13:34. “Een nieuw gebod geef ik u, dat gij elkander liefhebt, zoals ik u liefgehad heb”. Vooral in deze moeilijke tijden van Corona-beperkingen en contactbeperkingen hebben we een symboliek van verschillende kleuren harten, welke verschillende mensen voorstellen die elkaar liefhebben zonder aanraking, maar wel door dicht nabij te zijn. Het Christusmonogram erboven verbindt het geheel van begin (ALpha) tot het einde (Omega).

Klik op de foto voor vergroting.

Paaskaarsen 2020

U ziet hier de hoofdversieringen voor de Paaskaars 2020 van onze Nederlandse wederverkoper, Boca Kaarsen Groep.

A. De Hand van Noach, met daarbij de duif met olijftakje in de snavel. Een nieuwe start voor de wereld! (Gen. 8:11)

B. De Regenboog als verbond tussen God en alle levende wezens (Gen. 9:12).

C. Vissen met Brood, de symbolen van Eucharistie, op een theedoek met een kruis.

Klik op de foto voor vergroting.

Paaskaars 2020
Paaskaars 2020 Medaillons

Paaskaarsen 2020 Medaillons

Naast de uitbundige versieringen voor de Paaskaars 2020 leveren we ook een simpele PX, eventueel in combinatie met een medaillon.

– Het Chi-Roh kruis. Het is een afkorting van de Griekse naam ΧΡΙΣΤΟΣ (Christus), waarbij de eerste twee letters, Χ en Ρ, tot een monogram gevormd zijn, hier in groen, maar in elke kleur leverbaar;

– PX met medaillon Lam met het boek met de zeven Zegels. (Openbaring 21:5,6) ;

– PX met medaillon Heilige Drie Eenheid: de Vader, de Zoon en de Heilige Geest;

– PX met medaillon de Vredesduif.

Er zijn nog veel meer medaillons beschikbaar, die vindt u in onze catalogus.

Klik op de foto voor vergroting.

Paaskaars 2020 Special Edition

We hebben ook met nieuwe technieken