Op deze pagina tonen we een kleine greep uit onze speciale ontwerpen, welke wij vaak voor onze klanten maken. Het zijn maar voorbeelden, in principe kunnen we alles in wasreliëf ontwerpen, zolang het in onze giettechnieken uitvoerbaar is. Voor dit soort opdrachten is het wel handig vooraf eerst telefonisch overleg te hebben.

Klik op de foto voor een vergroting.

Fryske Paeskekears Pompeblêd 2022

In 2021 hadden we een mooie opdracht gehad van de Fryske Rie fan Tsjerken. Maar Omrop Fryslân begint in 2022 opnieuw met het live uitzenden van kerkdiensten met een oecumenisch karakter. Door onder anderen maatregelen tegen Corona om het aantal kerkgangers te beperken, kunnen veel mensen de vieringen niet meer bijwonen.

Wij hebben voor deze diensten een unieke “Easterkears” ontworpen met het prachtige Friese symbool van het pompeblêd. Ook een huispaaskaars is leverbaar om thuis te branden tijdens de streamingdienst. U kunt de huispaaskaars bestellen via de Raad van Kerken Fryslân (klik op de naam)

Paaskaars 60×10 cm (l):  €. 77,00

Huispaaskaars 30×8 cm (r) bestellen via ons: €. 29,25. Verzendkosten zijn €. 10,00. Bestellen kan via de knop (rechts)bovenaan de pagina. Maar bestellen via de Raad van Kerken Fryslân (met een korting) heeft de voorkeur.

De diensten zijn te zien via een livestream op de website van Omrop Fryslân en ook op televisie.

De paasversiering en de huispaaskaarsversiering kunt u ook bij Boca Kaarsen Groep bestellen met uw eigen maat en uitvoering kaars!

Onze-Lieve-Vrouw van Guadalupe

Onze-Lieve-Vrouw van Guadalupe (Spaans: Nuestra Señora de Guadalupe), kortweg de Maagd van Guadalupe (Spaans: Virgen de Guadalupe), is de beschermheilige van Mexico, en sinds 1945 van heel Latijns-Amerika. De viering van Nuestra Señora de Guadalupe vindt wereldwijd plaats op 12 december.

We hebben de OLV van Guadalupe in ons assortiment als wasreliëf,  handgemaakt van vele kleuren was, afgewerkt met goudverf. Zowel als los reliëf als op een kaars verkrijgbaar. Vraag naar de voorwaarden en mogelijkheden.

Wereldreligies

Ook in 2020 besteden we aandacht aan de verbondenheid van alle religies. Christendom, Islam, Boedhisme, Hindoeisme of Jodendom. We leven allemaal samen op de mooie planeet Aarde!

Lutherroos

In opdracht van dhr. T.Tempelaar van de Evangelisch Lutherse Gemeente Eindhoven hebben we allereerst de Lutherroos uitgevoerd als wasreliëf.
De Lutherroos is geheel met de hand geboetseerd uit klei en daarna is er een rubberen mal van gemaakt die telkens met de hand ingegoten wordt met meerdere kleuren was. Elke kleur dient tussendoor de koelen voordat de volgende kleur in de mal gegoten kan worden. Een tijdrovend karwei dus, maar het is wel een prachtig ontwerp geworden ! Er is ook een huispaaskaars-collectie.

Lutherzwaan

De Lutherzwaan is een uitbreiding op de collectie ten behoeve van de Lutherse kerken.

Tau-teken

Voor de Franciscaanse Beweging is het Tau-teken een symbool geworden;

een teken van zegen en vrede. Het bovenste deel van een “normaal” kruis ontbreekt, het gedeelte waar Pilatus een opschrift op liet zetten bij de kruisiging van Christus. Onze diaken Hans van Bemmel (een echte Franciscaan) heeft ons het idee gegeven, omdat dit toch een mooi symbool is met een mooie tekst, “Pax et Bonum”: Vrede en alle Goeds! Zelfs in het touw rondom de tekst zit symboliek, de 3 knopen. In de koord rond hun middel dragen de Franciscanen ook 3 knopen, dit om voortdurend herinnerd te worden aan hun 3 geloften: armoede, kuisheid en gehoorzaamheid.

Zo zie je dat onze kerkelijke versieringen niet zo maar bestaat uit een plaatje wax in een leuke of mooie vorm, we zoeken altijd naar een diepere betekenis. En een leuk of mooi verhaal erachter natuurlijk.

Russisch Orhodoxe Kerk

Voor de Russisch Orthodoxe kerk hebben we een eenvoudig ontwerp gemaakt, het Russisch Ortodoxe kruis. Zonder Alpha-Omega, maar met de letters XB, Christus is opgestaan!

Jubileumjaar van de Barmhartigheid  (2016)

We hebben het logo van het Vaticaan met betrekking tot het Jubeljaar 2016 van de Barmhartigheid in wasreliëf gemaakt, wat Paus Franciscus uitgeroepen heeft in dat jaar. In overleg met (en met toestemming van) het Vaticaan mochten wij deze in licentie maken.