Onze-Lieve-Vrouw van Guadalupe

Onze-Lieve-Vrouw van Guadalupe (Spaans: Nuestra Señora de Guadalupe), kortweg de Maagd van Guadalupe (Spaans: Virgen de Guadalupe), is de beschermheilige van Mexico, en sinds 1945 van heel Latijns-Amerika. De viering van Nuestra Señora de Guadalupe vindt wereldwijd plaats op 12 december.

We hebben de OLV van Guadalupe in ons assortiment als wasreliëf,  handgemaakt van vele kleuren was, afgewerkt met goudverf. Zowel als los reliëf als op een kaars verkrijgbaar. Vraag naar de voorwaarden en mogelijkheden.

Wereldreligies

Ook in 2020 besteden we aandacht aan de verbondenheid van alle religies. Christendom, Islam, Boedhisme, Hindoeisme of Jodendom. We leven allemaal samen op de mooie planeet Aarde!

Lutherroos

In opdracht van dhr. T.Tempelaar van de Evangelisch Lutherse Gemeente Eindhoven hebben we allereerst de Lutherroos uitgevoerd als wasreliëf.
De Lutherroos is geheel met de hand geboetseerd uit klei en daarna is er een rubberen mal van gemaakt die telkens met de hand ingegoten wordt met meerdere kleuren was. Elke kleur dient tussendoor de koelen voordat de volgende kleur in de mal gegoten kan worden. Een tijdrovend karwei dus, maar het is wel een prachtig ontwerp geworden ! Er is ook een huispaaskaars-collectie.

Lutherzwaan

De Lutherzwaan is een uitbreiding op de collectie ten behoeve van de Lutherse kerken.

Tau-teken

Voor de Franciscaanse Beweging is het Tau-teken een symbool geworden;

een teken van zegen en vrede. Het bovenste deel van een “normaal” kruis ontbreekt, het gedeelte waar Pilatus een opschrift op liet zetten bij de kruisiging van Christus. Onze diaken Hans van Bemmel (een echte Franciscaan) heeft ons het idee gegeven, omdat dit toch een mooi symbool is met een mooie tekst, “Pax et Bonum”: Vrede en alle Goeds! Zelfs in het touw rondom de tekst zit symboliek, de 3 knopen. In de koord rond hun middel dragen de Franciscanen ook 3 knopen, dit om voortdurend herinnerd te worden aan hun 3 geloften: armoede, kuisheid en gehoorzaamheid.

Zo zie je dat onze kerkelijke versieringen niet zo maar bestaat uit een plaatje wax in een leuke of mooie vorm, we zoeken altijd naar een diepere betekenis. En een leuk of mooi verhaal erachter natuurlijk.