Jaar van Eucharistie 2020

Op de Eerste zondag van de Advent (zondag 1 december 2019) start het ‘Jaar van de Eucharistie’, dat loopt t/m Christus, Koning van het Heelal (22 november 2020). In 2004 is het door de Paus al een keer uitgeroepen en nu dus is het zo dat diverse bisdommen en parochies daar extra aandacht aan gaan schenken.

Dit was voor ons een reden om een aparte versiering te maken voor bijv. een 30 x 8 cm. kaars of als medaillon op een paaskaars.

Wereldreligies

Ook in 2020 besteden we aandacht aan de verbondenheid van alle religies. Christendom, Islam, Boedhisme, Hindoeisme of Jodendom. We leven allemaal samen op de mooie planeet Aarde!

Lutherroos

In opdracht van dhr. T.Tempelaar van de Evangelisch Lutherse Gemeente Eindhoven hebben we allereerst de Lutherroos uitgevoerd als wasreliëf.
De Lutherroos is geheel met de hand geboetseerd uit klei en daarna is er een rubberen mal van gemaakt die telkens met de hand ingegoten wordt met meerdere kleuren was. Elke kleur dient tussendoor de koelen voordat de volgende kleur in de mal gegoten kan worden. Een tijdrovend karwei dus, maar het is wel een prachtig ontwerp geworden ! Er is ook een huispaaskaars-collectie.

Lutherzwaan

De Lutherzwaan is een uitbreiding op de collectie ten behoeve van de Lutherse kerken.

Tau-teken

Voor de Franciscaanse Beweging is het Tau-teken een symbool geworden;

een teken van zegen en vrede. Het bovenste deel van een “normaal” kruis ontbreekt, het gedeelte waar Pilatus een opschrift op liet zetten bij de kruisiging van Christus. Onze diaken Hans van Bemmel (een echte Franciscaan) heeft ons het idee gegeven, omdat dit toch een mooi symbool is met een mooie tekst, “Pax et Bonum”: Vrede en alle Goeds! Zelfs in het touw rondom de tekst zit symboliek, de 3 knopen. In de koord rond hun middel dragen de Franciscanen ook 3 knopen, dit om voortdurend herinnerd te worden aan hun 3 geloften: armoede, kuisheid en gehoorzaamheid.

Zo zie je dat onze kerkelijke versieringen niet zo maar bestaat uit een plaatje wax in een leuke of mooie vorm, we zoeken altijd naar een diepere betekenis. En een leuk of mooi verhaal erachter natuurlijk.

Russisch Orhodoxe Kerk

Voor de Russisch Orthodoxe kerk hebben we een eenvoudig ontwerp gemaakt, het Russisch Ortodoxe kruis. Zonder Alpha-Omega, maar met de letters XB, Christus is opgestaan!

Jubileumjaar van de Barmhartigheid, 2016

We hebben het logo van het Vaticaan met betrekking tot het Jubeljaar 2016 van de Barmhartigheid, wat Paus Franciscus uitgeroepen heeft in dat jaar. In overleg met (en met toestemming van) het Vaticaan mogen wij deze in licentie maken in wasreliëf.

Kaars met logo Jaar van de Barmhartigheid. We hebben 2 stompkaarsen ivoorkleur,

A. 8 x 20 cm. met alleen het logo (EUR. 18,00/stuk) en

B. 8 x 25 cm. met het logo en tekst (EUR. 19,50/stuk).

Andere maten zijn uiteraard ook mogelijk.