Wax Art Studio ® ( voorheen Waskunstatelier van der Zanden) maakt geheel met de hand  versieringen in gekleurde was voor kaarsen. Het bedrijf is in 1977 ontstaan in Schijndel NB. vanuit de creatieve geest van Harry van der Zanden, (foto links copyright MAI). Hij was de oprichter van het bedrijf en werd hierin bijgestaan door zijn vrouw Mien. Hij ontwierp talloze wasreliëfs voor kaarsen. Zijn vrouw Mien goot de mallen voor hem in, en al gauw was het gehele gezin Van der Zanden betrokken bij de werkzaamheden.

1985 was het jaar dat dochter Hella startte in het bedrijf als medevennoot. In 1989 is Harry van der Zanden helaas overleden, maar gelukkig heeft dochter Hella de artistieke gave van haar vader geërfd, waardoor de toekomst van het bedrijf veilig gesteld was.

In 1999 is de echtgenoot van Hella, Aad Lelieveld in het bedrijf gekomen. Hij is bouwkundige en had dus niets met kaarsen, maar wel met bedrijfsvoering en organisaties.

Half 1999 is het bedrijf naar Eerde (gem.Veghel) verhuisd en in september 2000 heeft Mien van der Zanden moeten stoppen met haar aandeel in de zaak en hebben Hella en Aad een professionelere weg ingeslagen.
Wax Art Studio ® werd geboren ! Overigens is die nieuwe naam destijds bedacht door Ben Meijer, de zoon van Harry (en dus ook broer van Hella), die ook een belangrijke adviserende taak had binnen het bedrijf. Helaas is hij veel te vroeg in september 2009 overleden.

De planning, administratie en de commerciële taken worden door Aad Lelieveld uitgevoerd.
Aad is geboren in 1962 in Den Haag, heeft zijn jeugd grotendeels doorgebracht in Leiderdorp en Leiden. Is door zijn vakantieliefde Hella in Brabant komen wonen. Vanuit zijn ervaring in het verleden bij het uitoefenen van diverse staffuncties in het bedrijfsleven, heeft hij kennis van de diverse disciplines om een bedrijf aan te sturen en te laten groeien. Met onder andere de juridische bagage en kennis van regelgevingen verzorgt Aad het zakelijke gedeelte van de vennootschap. Aad is algemeen directeur.

De artistieke en productieleiding van het bedrijf is in handen van Hella van der Zanden.
Hella is geboren in 1963 in Schijndel, waar zij ook haar hele jeugd gewoond heeft. Zij heeft het talent van haar vader om iets moois te creëren voor op een kaars en ook heeft hij haar de kneepjes van het vak bijgebracht. “You name it, she can make it ! ” is het devies bij Wax Art Studio ®. Zonder Hella zou het bedrijf geen bestaansrecht hebben. Hella is artistiek directeur.

Beiden zijn eigenaar en vennoot van Wax Art Studio ®. Samen met Anja Verhagen en Yocha Lelieveld vormen zij Wax Art Studio. Op Facebook vindt u alle actuele nieuwtjes en foto’s van ons bedrijf.

We leveren uitsluitend aan fabrieken en groothandels, grotendeels via wederverkopers (dealers)  en in beperkte mate rechtstreeks aan kerken en particulieren.

Binnen Nederland bedienen wij ca. 90 % van de kerkelijke markt . Naast Nederland hebben we reeds 60% van de Spaanse en 80% van de Engelse markt en een groot deel van de Belgische markt binnen onze klantenkring. Bijvoorbeeld in St.Pauls Cathedral in Londen staat een paaskaars met een versiering uit Veghel. We hebben begrepen van onze Engelse klant dat zij onze paasversieringen doorleveren aan de Verenigde Staten en wachten de ontwikkelingen af.

Eind 2018 zijn we verhuisd van Eerde naar het industrieterrein De Amert in Veghel, naar een moderner bedrijfspand waar we meer mogelijkheden hebben voor onze bedrijfsactiviteiten.

Ons nieuwe pand op De Amert in Veghel